Доступність посилання

ТОП новини

Китай заявив про плани заборонити продаж слонової кістки до кінця 2017 року


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Уряд Китаю 30 грудня заявив про плани заборонити продаж слонової кістки до кінця 2017 року для боротьби з масовим убивством африканських слонів.

Йдеться про поступову відмову від легального продажу та обробки слонової кістки і продукції з неї протягом усього наступного року.

Екологи вже привітали цей крок, назвавши його «найкращими новинами у сфері захисту природи в 2016 році». Повідомляється, що такі плани суттєво змінять «правила гри» на величезному ринку торгівлі у Китаї слоновою кісткою з Африки, і вплинуть на боротьбу із браконьєрством.

За даними досліджень, кількість слонів у саванах Африки скоротилася приблизно на 30 відсотків – до 352 тисяч в період з 2007 до 2014 років через браконьєрство.

У Китаї працює ціла індустрія різьблення виробів зі слонової кістки і це вважається частиною культурної спадщини країни. Влада, з огляду на нинішнє рішення, планує запропонувати різьбярам змінити діяльність, і займатися, скажімо, відновленням музейних артефактів.

Китай дозволяє торгівлю слоновою кісткою, придбаною до 1989 року, саме з цього року, відповідно до конвенції ООН, така торгівля заборонена. Китай також дозволяє торгувати запасами слонової кістки, які було дозволено накопичити кільком африканським країнам в рамках договору.

Організації з охорони довкілля заявляють, що кримінальні синдикати використовують закони для китайського ринку як прикриття для незаконного продажу слонових бивнів.

XS
SM
MD
LG