Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд окупованого Криму розгляне скаргу адвоката Полозова 14 лютого


Адвокат Микола Полозов
Адвокат Микола Полозов

Верховний суд окупованого Криму розгляне апеляційну скаргу російського адвоката Миколи Полозова. Засідання відбудеться 14 лютого, повідомив сам юрист у Facebook.

«Сповістили про дату апеляції на рішення Київського райсуду Сімферополя, який дозволив мене допитати (із серії «краще пізно, ніж ніколи»)», – зазначив він, додавши до повідомлення фото документа.

Згодом Полозов також проінформував, що надіслав до підконтрольного Москві Київського районного суду Сімферополя скаргу на незаконні дії слідчого ФСБ, а також заяву на адресу російського омбудсмена Тетяни Москалькової.

25 січня в Сімферополі співробітники ФСБ Росії затримали й доправили на допит Миколу Полозова, який є адвокатом у справі заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова й Ахтема Чийгоза. Невдовзі його відпустили. Полозов повідомив, що відмовився говорити зі слдічим й оцінив своє затримання як викрадення.

26 січня в анексованому Криму підконтрольні Росії силовиви затримали іншого адвоката, Еміля Курбедінова, його звинуватили у поширенні екстремістських матеріалів і засудили до 10 діб арешту. Еміль Курбедінов є адвокатом у кількох фігурантів «справи «Хізб ут-Тахрір», «справи 26 лютого», а також кримського журналіста Миколи Семени.

XS
SM
MD
LG