Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Франції розпочала розслідування щодо кандидата в президенти Фійона


Кандидат на посаду президента Франції від партії «Республіканці» Франсуа Фійон
Кандидат на посаду президента Франції від партії «Республіканці» Франсуа Фійон

Прокуратура Франції розпочала 14 березня офіційне розслідування щодо неправомірного використання державних фондів кандидатом у президенти Франсуа Фійоном. Правоцентристського кандидата підозрюють у тому, що він виплачував своїй дружині Пенелопі та дітям сотні тисяч євро за десятиріччя на роботі, яку вони фактично не відвідували.

Прокуратура заявила, що вони відслідкують дії Фійона з державними фондами та його участь у незаконному привласненні цих грошей. Кандидат від партії «Республіканці» є першим із кандидатів на посаду президента Франції, щодо якого ведеться розслідування.

До оприлюднення відомостей про роботу своїх родичів Фійон був лідером президентських перегонів, поступаючись у першому турі лише кандидатці від «Національного фронту» Марін Ле Пен, але випереджаючи її в імовірному другому турі. Нині Фійона в опитуваннях громадської думки випередив центрист Еманюель Макрон.

Фійон раніше заявляв про те, що у разі оголошення про офіційне розслідування вийде з президентської гонки. Він заперечував усі звинувачення щодо себе, і 14 березня члени його партії вирішили, що кампанія Фійонабуде продовжена.

Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 23 квітня. Якщо жодний із кандидатів не набере понад половину голосів учасників голосування, другий тур буде призначений на 7 травня.

XS
SM
MD
LG