Доступність посилання

ТОП новини

До Запоріжжя прибули на лікування 25 дітей із «сірої зони» та зони бойових дій на Донбасі


До Запорізької обласної дитячої клінічної лікарні прибули на лікування 25 дітей, які мешкають у зоні бойових дій та в «сірій зоні» на Донбасі і де відсутня можливість надання висококваліфікованої спеціальної медичної допомоги. Їх до Запоріжжя супроводжували батьки та військові з командування «Схід». Медична допомога надаватиметься дітям в рамках проекту «Допомога йде».

Діти з батьками у лікарні розміщені в окремому відділенні, де вони будуть жити під час курсу лікування.

«Сьогодні дітей оглянуть лікарі-педіатри загального профілю, завтра дітей будуть дивитися вузькі фахівці. Для нас не проблема на наші 450 ліжок прийняти 25 дітей. Ми до цього готові. За останні роки ми з зони АТО пролікували понад тисячу дітей. Тому ці 25 дітей у плановому порядкові зможемо пролікувати, поставити діагнози та відправити далі на реабілітацію до наших запорізьких санаторіїв. Нам заздалегідь надали список дітей, інформацію про їхній вік та діагнози. Пацієнти є з тонзилітами, аденоїдами, грижами, бронхіти – різні діагнози. До 20 діагнозів», – розповів головний лікар Запорізької обласної дитячої клінічної лікарні Юрій Борзенко.

Запоріжжя – другий регіон, який приймає на лікування мешканців прифронтових територій у рамках проекту «Допомога йде».

«Цей проект стартував із Дніпра. Ініціатором був колектив 6-ї міської клінічної лікарні. Потім до проекту приєдналася обласна дитяча клінічна лікарня та обласний центр офтальмології. Ми пролікували 28 дітей у Дніпрі зі складними діагнозами – два випадки видалення нирки, операція на серці. Діти потрапили буквально у необхідну хвилину. Є складні діагнози по дорослих, які були у 6-й міській лікарні – операції онкологічного характеру тощо. Зараз ми вже працюємо з Миколаївською областю: звернулися до їхнього голови ОДА з проханням приєднатися до проекту», – повідомив офіцер відділу військово-цивільного співробітництва командування «Схід» Збройних сил України, координатор проекту «Допомога йде» Борис Кутовой.

XS
SM
MD
LG