Доступність посилання

ТОП новини

СБУ вбачає «ознаки готування до диверсії» в діях журналістів у Рівненській області


Служба безпеки України зранку 25 квітня повідомила про запобігання «потенційній диверсії на військовому об’єкті» в Рівненській області.

За даними спецслужби, 24 квітня місцевий житель «помітив у контрольованій зоні поблизу військової частини групу невідомих осіб з технічними засобами для зйомок та квадрокоптером».

«Громадянин, проявивши пильність, повідомив про факт командирові частини. Протидиверсійний військовий підрозділ оперативно прибув на місце, затримав невідомих та викликав співробітників Служби безпеки України і Нацполіції», – йдеться в повідомленні.

Затримані представилися співробітникам СБУ як журналісти проекту «Стежками війни» телеканалу ZIK, які виконували редакційне завдання щодо зйомок лісового масиву та місцевого туристичного об’єкту «Тунель кохання».

«За результатами огляду місця події до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками готування до диверсії за ч. 1 ст. 14 та ст. 113 Кримінального кодексу України», – повідомляє СБУ.

Телеканал ZIK підтвердив, що 24 квітня в Рівненській області, неподалік селища Оржів, була затримана знімальна група програми військових розслідувань «Стежками війни». Зранку 25 квітня журналісти перебували в приміщенні управління СБУ в Рівненській області. Керівник прес-групи УСБУ в Рівненській області Інна Ілючок заявила, що офіційно члени групи не затримані, відбувається їхнє опитування.

XS
SM
MD
LG