Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор Луценко: сервіс Booking позначає Крим як частину України


Генеральний прокурор України Юрій Луценко стверджує, що міжнародний сервіс Booking.com, який дозволяє мандрівникам бронювати й оплачувати готелі, відображає інформацію про приналежність півострова Крим до території України.

«Сьогодні компанія Booking.com повідомила прокуратуру АР Крим, що нею було виправлено відповідну інформацію. Наразі на веб-сайті при позначенні місця розташування певного об’єкта нерухомості в Криму, після інформації про конкретний населений пункт вказується, що він розташований на території держави Україна», – написав Луценко у Facebook 30 квітня і на підтвердження навів скріншоти з сайту Booking.

Але користувачі мережі з інших країн зазначають, що ресурс не вказує під час вибору Криму будь-яку його державну приналежність. Насправді так або в подібний спосіб учиняють не лише у Booking – у популярних пошукових сервісах для користувача в Україні Крим буде позначений як українська територія, для користувача в Росії – як російська.

«Також компанія Booking.com врахувала інші зауваження прокуратури та повідомила, що нею вжито додаткових заходів на виконання санкцій ЄС для запобігання використання її веб-сайту для здійснення поїздок до Криму з туристичною метою», – стверджує Луценко.

У грудні 2016 року прокуратура АР Крим відкрила кримінальні провадження за статтями 332-1та 191 Кримінального кодексу України щодо співучасті посадових осіб компанії Booking.com International B.V. в допомозі у використанні незаконно набутого майна та у сприянні в порушенні порядку в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію АР Крим.

XS
SM
MD
LG