Доступність посилання

ТОП новини

Наглядова рада НСТУ підписала контракт із Зурабом Аласанією


Зураб Аласанія
Зураб Аласанія

Голова Наглядової ради НСТУ Тетяна Лебедєва 4 травня підписала контракт з новообраним головою правління Національної суспільної телерадіокомпанії Зурабом Аласанією.

«Головне – зроблено. Головне – це те, що обрано на конкурсі прозорому, публічному, згідно із виписаними умовами, команду тих, кому ми довіряємо реформування. Це вже буде новий суспільний контент, нова абсолютно парадигма співвідношення телерадіомовників й аудиторії. Тобто справжній зміст реформи – це відповідальність нової команди реформаторів, яку ми обирали на цьому прозорому конкурсі. Ви знаєте, що було вісім претендентів, але переміг Зураб Аласанія як керівник цієї команди. Сьогодні відбудеться дуже важливий етап – ми підпишемо з паном Зурабом контракт», – зазначила Тетяна Лебедєва.

Зураб Аласанія заявив, що перші помітні зміни відбудуться вже восени. «Я не хочу сказати людям України, що ми змусимо їх платити абонплату, хоча це ринкові відносини, це має бути так. Ми маємо платити за інформацію. Я знаю, що люди не згодні з цим, і не буду нав’язувати їм, тим більш без Наглядової ради, без вирішення найскладнішого цього питання, бо воно є політичним в тому числі, і соціальним в тому числі. Точно не зараз. Точно не на цей рік і не на наступний рік», – сказав він.

13 травня Аласанія розпочне виконувати обов’язки, а 15 травня відбудеться таємне голосування, де Наглядова рада обиратиме команду членів правління.

10 квітня Зураба Аласанію обрали головою правління НСТУ за результатами голосування.

ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія» була зареєстрована як юридична особа 19 січня 2017 року. Згідно із законом про суспільне мовлення, НСТУ сформована на базі державних теле- і радіокомпаній, зокрема Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України, обласних державних телерадіокомпаній.

XS
SM
MD
LG