Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині затримали ще одного підозрюваного в «дивному» замаху на вбивство політиків


Крайні праві сили в Німеччині виступають проти урядової політики прийняття біженців, вимагаючи «зупинити хаос із біженцями»
Крайні праві сили в Німеччині виступають проти урядової політики прийняття біженців, вимагаючи «зупинити хаос із біженцями»

У Німеччині повідомили про затримання ще одного підозрюваного у причетності до замаху крайніх правих сил на вбивство політиків, у якому мали звинуватити шукачів притулку. Це вже третій підозрюваний у цій справі, яку правоохоронці назвали «більш ніж дивною», причому вже другий військовий.

Як повідомили у федеральній прокуратурі Німеччини, 27-річного підозрюваного, названого як Максиміліан Т., затримали в місті Келі на південному заході Німеччини за звинуваченнями в підготовці акту насильства. Він служив на тій самій військовій базі біля Страсбурга, що й інший затриманий раніше військовий, Франко Альбрехт, якого взяли під варту 26 квітня.

Разом зі ще одним затриманим, 24-річним студентом на ім’я Матіас Ф., вони планували здійснити напади на німецьких політиків, які підтримують прийняття біженців, серед них на колишнього вже президента Йоахіма Ґаука і міністра юстиції Гайка Мааса, заявили у прокуратурі. Задля цього Альбрехт видавав себе за сирійського біженця і зареєструвався як шукач притулку.

Ця справа викликала занепокоєння щодо поширення крайнього правого екстремізму серед військових у Німеччині. Але начальник Генерального штабу Бундесверу Фолькер Вікер запевняє, що немає ніяких свідчень про те, щоб такі погляди були широко розповсюджені у збройних силах країни.

XS
SM
MD
LG