Доступність посилання

ТОП новини

Армія Пакистану запевнила у відданості демократії


Речник армії Пакистану генерал-майор Асіф Ґафур
Речник армії Пакистану генерал-майор Асіф Ґафур

Пакистанські військові 10 травня оприлюднили заяву, в якій наголосили на своїй відданості демократії. Це сталося на тлі побоювань щодо розбіжностей із цивільним урядом.

«Ми будемо продовжувати працювати з усіма державними установами, щоб зробити краще для країни. Було багато розмов про демократію в останні два тижні, але ніде не було жодної згадки, що будь-які дії мають бути вжиті проти демократії», – заявив речник армії Пакистану генерал-майор Асіф Ґафур.

У квітні військові публічно критикували дії уряду через поширення в пресі даних про нараду з питань національної безпеки. Ця критика спричинила занепокоєння в країні, де армія часто захоплювала владу.

Пакистаном керує з 2008 року демократично обраний уряд, але армія зберігає значний вплив, і будь-який натяк на розбіжності між урядом і військовими призводить до побоювань з приводу життєздатності цивільного урядування. Пакистанські військові керували країною впродовж 33 з 70 років з моменту здобуття незалежності від Великої Британії в 1947 році.

XS
SM
MD
LG