Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі немає втрат серед українських воїнів – штаб


У зоні бойових дій 16 травня жодний український військовий не загинув і не був поранений, повідомляє штаб української воєнної операції на Донбасі. «Ситуація… залишається складною, проте стабільною та контрольованою українськими воїнами», – відзначає штаб АТО і заявляє, що підтримувані Росією бойовики 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України вздовж усієї лінії розмежування.

Згідно з ранковим зведенням, міномети калібру 120 міліметрів сепаратисти застосували поблизу Кримського, Трьохізбенки та Кряківки на Луганському напрямку, неподалік селища Травневе та поблизу Авдіївки – на Донецькому напрямку. «Одна ворожа міна калібру 120 міліметрів знову влучила у житловий квартал Авдіївки. На щастя, цього разу ніхто з місцевих мешканців не постраждав», – ідеться в повідомленні.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» заявляють про різне загострення ситуації в зоні бойових дій і активізацію протистояння поблизу Донецька, Горлівки та Дебальцевого на Донеччині, в районі траси Бахмутка та поблизу Первомайська – на Луганщині.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG