Доступність посилання

ТОП новини

Баку засуджує рішення суду в Росії про заборону Всеросійського азербайджанського конгресу


Люди грають у нарди на тлі гігантського прапора Азербайджану, ілюстративне фото
Люди грають у нарди на тлі гігантського прапора Азербайджану, ілюстративне фото

Азербайджанські чиновники і законодавці 16 травня засудили рішення Верховного суду Росії про заборону організації, яка представляє понад два мільйони азербайджанців Росії.

Міністерство закордонних справ Азербайджану назвало рішення про скасування реєстрації Всеросійського азербайджанського конгресу «дискримінаційним», а Державний комітет по роботі з діаспорою вказав, що проситиме про перегляд рішення, яке завдає шкоди «багатовіковій дружній відносини наших народів».

Голова Всеросійського азербайджанського конгресу Фазіль Гурбанов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням втрутитися в цю справу.

Організація азербайджанців у Росії була створена в 2001 році самим Путіним і тодішнім лідером Азербайджану Гейдаром Алієвим, вона відіграє роль у поглибленні економічних і культурних зв'язків між двома країнами.

Суд анулював реєстрацію цієї групи після позову міністерства юстиції Росії, яке закидає Всеросійському азербайджанському конгресу порушення закону про реєстрацію в Росії.

Парламент Азербайджану 16 травня обговорював, що може вчинити в цій ситуації влада країни. Законодавці також говорять, що розслідуватимуть це питання. «Ми знаємо, що в Росії є люди, які не люблять Азербайджан, і це не секрет», – відзначила депутат парламенту Бахар Мурадова.

XS
SM
MD
LG