Доступність посилання

ТОП новини

Комітет захисту журналістів закликає Порошенка скасувати указ щодо російських інтернет-ресурсів


Петро Порошенко
Петро Порошенко

У Комітеті захисту журналістів закликають президента України Петра Порошенка негайно скасувати указ, який перешкоджає діяльності щонайменше 19 російських медіа-компаній, чотирьох популярних російських інтернет-ресурсів, а також забороняє щонайменше 13 журналістам в’їзд в Україну протягом року.

«Спроби заборонити російські ЗМІ в Україні, найімовірніше, будуть неефективними і можуть мати негативні наслідки», – сказала Ніна Оґнянова, координатор програм Комітету захисту прав журналістів у країнах Європи і Центральної Азії.

«Ми закликаємо Петра Порошенка скасувати цей необґрунтований указ і припинити втручання в право громадян України на отримання інформації і думок із різних джерел», – додала вона.

Президент України Петро Порошенко 15 травня підписав указ про запровадження оновлених санкцій щодо фізичних та юридичних осіб із Росії у зв’язку з агресією Росії проти України і підтримки нею сепаратизму на українських територіях. До розширеного переліку підсанкційних (нині в ньому понад 450 компаній і понад 1200 осіб) потрапили, зокрема, деякі російські інтернет-сервіси і соціальні мережі, такі, як «Яндекс», «Мейл.ру», «ВКонтакте» чи «Однокласники».

Це рішення викликало суперечливу реакцію. Зокрема, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch вважає, що слід скасувати заборону, а також вжити заходів щодо захисту свободи слова й інформації в Україні. Натомість у НАТО погодилися з позицією Києва, що блокування російських інтернет-ресурсів в Україні є питанням безпеки, а не свободи слова.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG