Доступність посилання

ТОП новини

Макрон і Путін наголосили на важливості «нормандського формату» – Кремль


Президент Франції Емманюель Макрон
Президент Франції Емманюель Макрон

У Кремлі повідомляють про телефонну розмову президентів Росії Володимира Путіна і Франції Емманюеля Макрона, під час якої сторони, зокрема, наголосили на важливості взаємодії у «нормандському форматі» щодо ситуації в Україні.

«Висловлена обопільна готовність розвивати традиційно дружні російсько-французькі відносини у політичній, торгово-економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах», – мовиться у повідомленні Кремля, опублікованому 18 травня.

«Домовлено спільно працювати з актуальних міжнародних і регіональних питань, включаючи боротьбу з тероризмом. Наголошено, зокрема, на важливості подальшої взаємодії у рамках «нормандського формату» щодо врегулювання внутрішньоукраїнської кризи на основі Мінських угод», – додали у Кремлі.

В Єлисейському палаці наразі нічого про цю розмову не повідомляють.

16 травня президент України Петро Порошенко заявив про «перший контакт» його адміністрації з командою новообраного президента Франції Емманюеля Макрона. За словами Порошенка, його дипломатичний радник Костянтин Єлісєєв поспілкувався з новим дипломатичним радником президента Макрона по телефону.

Новий президент Франції Емманюель Макрон обійняв посаду глави держави 14 травня.

7 травня, вітаючи його з перемогою у другому турі президентських виборів у Франції, президент України Петро Порошенко заявив, що розраховує на «амбітну співпрацю» з Францією та активізацію «нормандського формату» (зустріч керівників держав України, Німеччини, Франції і Росії ) щодо врегулювання конфлікту на сході України.

XS
SM
MD
LG