Доступність посилання

ТОП новини

Російських паралімпійців попередили про можливість усунення й із зимових ігор


Закриття Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро, 18 вересня 2016 року
Закриття Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро, 18 вересня 2016 року

Міжнародний паралімпійський комітет заявив, що є «значний шанс» того, що представників Росії не допустять і на зимові Паралімпійські ігри 2018 року в Південній Кореї через допінг.

Як заявили в МПК, щоб уникнути недопуску до ігор у Пхйончхані, Росія повинна «повністю виконати свої зобов’язання» до початку вересня цього року.

«Це ще не те щоб останнє попередження, але це сигнал, що час збігає швидку. Кожен день, що минає, – це час, щоб усе залагодити», – заявив президент МПК Філіп Крейвен.

Російський паралімпійський комітет заявляє, що виконав 62 з 67 критеріїв, який вимагає МПК для повновлення його повноважень.

У січні Міжнародний паралімпійський комітет не допустив російських паралімпійців до кваліфікації на зимові Паралімпійські ігри 2018 року в південнокорейському Пхйончхані через звинувачення навколо викритої в російському спорті широкої державної програми застосування допінгу.

Раніше Міжнародний паралімпійський комітет дискваліфікував Паралімпійський комітет Росії і усунув російських спортсменів від участі в Паралімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро за підсумками розгляду доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства.

Як з’ясувало міжнародне розслідування, в Росії протягом кількох років широко застосовувалася підтримувана російською державою програма вживання допінгу російськими спортсменами і приховування цього чи й підміни проб завдяки співпраці російських спецслужб і лабораторій. Через це низка міжнародних спортивних асоціацій, Міжнародний олімпійський комітет і Міжнародний паралімпійський комітет вдалися до широких санкцій щодо російського спорту. Зокрема, до літніх Олімпійських ігор 2016 року у Бразилії не були допущені російські легкоатлети і багато інших спортсменів, а до літніх Паралімпійських ігор 2016 року не допустили всіх російських паралімпійців.

XS
SM
MD
LG