Доступність посилання

ТОП новини

Кадиров запросив лідерів Франції і Німеччини проінспектувати дотримання прав геїв у Чечні


Рамзан Кадиров
Рамзан Кадиров

Лідер російської Чеченської республіки Рамзан Кадиров 30 травня запросив лідерів Франції та Німеччини відвідати регіон, щоб оцінити, наскільки достовірними є повідомлення про вбивства і катування громадян-гомосексуалістів.

Лідер Чечні в соціальних мережах звинуватив європейських лідерів у тому, що вони керуються «неправдивою інформацією» з новин, і сказав, що президент Франції Емманюель Макрон і канцлер Німеччини Анґела Меркель можуть відвідати Чечню «в пошуках істини».

Низка ЗМІ у квітні повідомляли про те, що геї у Чечні зазнають кримінального переслідування, гинуть і потерпають від тортур. Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch підтвердила багато з цих фактів у своїй доповіді 26 травня.

29 травня, після переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним, президент Франції Емманюель Макрон сказав, що обговорював це із Путіним.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив 30 травня, що такі побоювання з приводу зловживань щодо геїв у Чечні не підкріплені фактами. «Ми не бачимо жодного конкретного факту», – сказав він журналістам в Москві.

XS
SM
MD
LG