Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Москві в суді почалися дебати сторін за позовом мільярдера Усманова до Навального


Олексій Навальний
Олексій Навальний

У Росії у Люблінському суді Москви почалися дебати сторін за позовом про захист честі і гідності, який мільярдер Алішер Усманов подав до опозиційного політика Олексія Навального після публікації розслідування Фонду боротьби з корупцією (ФБК).

Як повідомляє кореспондент російського бюро Радіо Свобода, на початку засідання захист Навального попросив суд повернутися до стадії дослідження доказів, проте цей запит був відхилений.

Напередодні суд відхилив всі клопотання юристів ФБК, зокрема вимогу викликати як свідків главу російського уряду Дмитра Медведєва і віце-прем’єра Ігоря Шувалова. Після цього захист Навального зажадав відводу судді, але також отримав відмову. Сам опозиціонер звинуватив суд в порушенні «принципів змагальності процесу» і знову заявив про фінансові махінації Усманова.

Приводом для розгляду стала публікація ФБК, в якій стверджується, що Усманов нібито подарував ділянку під Москвою фонду «Соцгоспроект». Головою наглядової ради цієї організації, як зазначається, є Ілля Єлісєєв, однокурсник прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, якого фонд Олексія Навального звинуватив у корупції. Мільярдер Усманов подав позов до Навального і записав два відеозвернення, в яких назвав політика «злочинцем» і зажадав вибачень.

XS
SM
MD
LG