Доступність посилання

ТОП новини

Мер Лондона закликає скасувати візит Трампа до Великої Британії


Садік Хан (Л) і Дональд Трамп (комбіноване фото)
Садік Хан (Л) і Дональд Трамп (комбіноване фото)

Мер Лондона Садік Хан закликає скасувати візит президента США Дональда Трампа до Великої Британії. Так він відреагував на слова американського президента про заклики лондонського мера не панікувати через напади.

Після нападу у Лондоні 3 червня Хан опублікував у Twitter повідомлення, що «лондонці найближчими днями побачать на вулицях підвищену присутність поліції» і «причин для занепокоєння немає».

Трамп розкритикував мера британської столиці. «Сім трупів, 48 поранених, а мер Лондона говорить, що немає причин для занепокоєння», – написав він на своїй сторінці у Twitter.

Представники Садіка Хана відмовилися коментувати слова президента США. У відповідь Трамп звинуватив мера Лондона у спробах знайти «жалюгідні виправдання».

Низка британських політиків закликають прем’єр-міністра Терезу Мей відкликати запрошення Дональду Трампу прибути з візитом до Лондона. Точна дата його візиту досі не оголошена. Відомо, що зустріч має відбутися до кінця цього року.

Тереза Мей заступилася за Садіка Хана, але скасовувати зустріч з Трампом відмовилася. За її словами, відносини зі США важливі для оборони і безпеки країни.

Це не перша суперечка Трампа і Хана. Мер Лондона критикував Трампа через указ про заборону на в’їзд для громадян шести країн з переважно мусульманським населенням. Трамп тоді заявив, що йому «навряд чи вдасться порозумітися з Садіком Ханом».

XS
SM
MD
LG