Доступність посилання

ТОП новини

Російський сенатор від Криму Цеков не дав свідчень проти Чийгоза – адвокат


Сергій Цеков
Сергій Цеков

Російський сенатор від анексованого Криму Сергій Цеков не дав свідчень проти одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза, повідомив 20 червня після першої частини засідання суду адвокат Чийгоза Микола Полозов.

20 червня підконтрольний Москві Верховний суд Криму продовжує слухання справи Чийгоза.

«Цеков не дав свідчень проти Чийгоза. Він сказав, що йому нічого не відомо про діяльність Чийгоза: про організацію злочинного плану, безпосередньо про діяльність Чийгоза 26 лютого біля будівлі Верховної Ради Автономної республіки Крим», – сказав Полозов.

Продовження засідання призначено на 14:30. Очікується, що на ньому допитають іншого свідка, також російського сенатора від анексованого Криму Ольгу Ковітіді.

Російські силовики затримали Ахтема Чийгоза в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти. Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

«Справу Чийгоза» російський суд розглядає в межах «справи 26 лютого». 20 липня 2016 року суд на закритому засіданні розділив цю справу на два провадження: окремо – по заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу, окремо – по інших фігурантах процесу, Алі Асанову та Мустафі Дегерменджі.

Ахтем Чийгоз перебуває в СІЗО вже понад 2 роки.

XS
SM
MD
LG