Доступність посилання

ТОП новини

У Вашингтоні Порошенко і Трамп проводять зустріч


Петро Порошенко під час робочого візиту до США
Петро Порошенко під час робочого візиту до США

У Вашингтоні президент України Петро Порошенко і президент США Дональд Трамп проводять зустріч. Про це повідомив речник Білого Дому у своєму twitter.

Він також опублікував фото учасників зустрічі.

Перед цим Порошенко провів зустріч із міністром енергетики США Ріком Перрі.

За кілька годин до того речник Білого дому підтверджував лише зустріч Пенса й Порошенка, заявивши, що, якщо плани Трампа зміняться, про них повідомлять окремо.

Петро Порошенко прибув до США з робочим візитом 19 червня і зустрівся ввечері в понеділок за вашингтонським часом із представниками української діаспори біля пам’ятника жертвам українського Голодомору у Вашингтоні.

Петро Порошенко. Вашингтон, 19 червня 2017 року
Петро Порошенко. Вашингтон, 19 червня 2017 року

За повідомленнями, у вівторок він має зустрітися, крім віце-президента і президента США, зокрема, також і з міністром оборони США Джеймзом Маттісом і спікером Палати представників Конгресу Полом Раяном.

Сам Порошенко заявив українській громаді, що це, за його словами, є свідченням «фантастичної підтримки» України у США. «І дуже важливо, що моя зустріч у Білому домі буде раніше, ніж зустріч (президента Росії Володимира) Путіна. Це необхідно для того, щоб всі були озброєні інформацією і нікому не залишити жодного шансу на несправедливість», – заявив він.

Зустріч президентів США і України, хоч і в обмеженому форматі, таким чином, відбудеться до першої зустрічі американського керівника і президента Росії Володимира Путіна, що планується на початок наступного місяця на полях багатосторонньої міжнародної зустрічі «Групи двадцяти» в Німеччині.

XS
SM
MD
LG