Доступність посилання

ТОП новини

США не наполягають на негайній відставці Асада – радник Трампа


Радник президента США Дональда Трампа Том Боссерт.
Радник президента США Дональда Трампа Том Боссерт.

Сполучені Штати не наполягають на негайній відставці президента Сирії Башара Асада як частини зусиль для політичного врегулювання шестирічної громадянської війни в цій країні. Про це 20 липня заявив радник президента США Дональда Трампа Том Боссерт.

«Я не думаю, що для нас важливо сказати, що спершу Асад має піти», – сказав радник Трампа на форумі з питань безпеки в місті Аспен у штаті Колорадо.

«Сполучені Штати все одно хотіли б побачити відставку Асада в якийсь момент, це буде нашим бажаним результатом», – додав Боссерт.

Позиція Білого дому в сирійському питанні значно змінилася від часу, коли Трамп змінив на президентській посаді Барака Обаму. Попередник Трампа наполягав, що будь-яке політичне врегулювання в Сирії має передбачати усунення Асада від влади.

Інші західні держави також пом’якшили своє ставлення до сирійського режиму. Зокрема, Франція на чолі з нещодавно обраним президентом Емманюелем Макроном вважає, що припинення діяльності Асада не є передумовою для досягнення мирної угоди в Сирії.

XS
SM
MD
LG