Доступність посилання

ТОП новини

Киргизстан скасував футбольний матч з командою М’янми через терористичну загрозу


Киргизстан скасував футбольний матч з командою М’янми, який був запланований на 5 вересня в Бішкеку, через «ймовірний терористичний акт» на тлі тривалого насильства в М’янмі.

У федерації футболу Киргизстану повідомили, що прем'єр-міністр Сапар Ісаков вирішив скасувати матч, який мали провести в рамках відбіркового етапу Кубка Азії-2019.

«Існує висока ймовірність терористичного акту, матч було скасовано з метою посилення безпеки та запобігання міжетнічній ворожнечі та масовим безладам», – сказав глава федерації Семетей Султанов.

Султанов сказав, що матч може відбутися в іншій країні, але не оголосив конкретного місця або дати.

4 вересня агентство ООН з питань біженців повідомило, що загалом 87 тисяч представників народності рохінджа, мусульман за вірою, втекли від насильства на заході М’янми до сусідньої країни Бангладеш.

Силовики М’янми і представники народності рохінджа звинувачують одне одного в жорстокостях.

Криваві сутички в регіоні спалахують час від часу з 2012 року, коли вони вперше стали масовими і спричинили втечу понад 100 тисяч мусульман-рохінджа до таборів для внутрішньо переміщених осіб. Також вимушеними переселенцями-втікачами від насильства стали багато представників інших народів М’янми, буддистів за вірою.

Киргизстан є переважно мусульманською колишньою радянською республікою в Центральній Азії із чисельністю населення 6 мільйонів.

XS
SM
MD
LG