Доступність посилання

ТОП новини

Керівник металургійної компанії у США засуджений у справі про незаконний експорт до Ірану 


Одна з іранських ракет, ілюстративне фото
Одна з іранських ракет, ілюстративне фото

Народжений у Туреччині керівник американської металургійної компанії Global Metallurgy LLC Ердал Куюмджу 7 вересня був засуджений окружним судом у Брукліні у штаті Нью-Йорк до 57 місяців ув’язнення за змову з метою незаконного експорту до Ірану металопорошку, що може використовуватися для виробництва ракет.

45-річний Куюмджу у червні 2016 року визнав вину у змові про порушення закону про міжнародні надзвичайні економічні заходи.

«Ми дуже розчаровані вироком суду і оцінимо доступні варіанти (оскарження – ред.)», – сказав адвокат 45-річного бізнесмена Патрік Муллін, який просив суд про умовне засудження свого підзахисного.

Прокурори заявили, що Ердал Куюмджу, громадянин США родом із Туреччини, змовився отримати для експорту до Ірану понад 450 кілограмів кобальт-нікелевого металопорошку. Уряд США твердо регулює обіг цього продукту, для його експорту потрібна ліцензія Міністерства фінансів.

За даними прокурорів, Куюмджу разом зі спільником приховав кінцевий пункт призначення свого порошку, організовуючи його доставку через Туреччину для відправлення в Іран.

XS
SM
MD
LG