Доступність посилання

ТОП новини

Ватажок угруповання «ЛНР» Плотницький подав у відставку – сепаратистські сайти


Ігор Плотницький
Ігор Плотницький

Ватажок угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький подав у відставку, повідомляють сепаратистські сайти.

За повідомленнями, надійшла заява Плотницького «про складання повноважень і його заява про призначення на посаду в.о. голови «ЛНР» Леоніда Пасічника». Повідомляється, що тепер Плотницький буде представником угруповання «ЛНР» на переговорах у Мінську.

Центр Луганська, який перебуває під контролем підтримуваних Росією бойовиків угруповання «ЛНР», вже кілька днів патрулюють озброєні люди. За повідомленнями, йдеться про конфлікт між ватажком угруповання «ЛНР» Ігорем Плотницьким і «міністром внутрішніх справ» у цьому угрупованні Ігорем Корнетом. 22 листопада Ігор Плотницький звинуватив Ігоря Корнета у спробі «державного перевороту».

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк 23 листопада повідомив, що Плотницький поїхав до Росії, «ймовірно, … на «рішалки» до своїх московських кураторів». Раніше вже були повідомлення про втечу лідера бойовиків у Росію, однак сам Плотницький заперечив ці дані.

Речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що приїзд Плотницького до Москви не є «питанням Кремля».

Державна прикордонна служба України заявила 23 листопада, що вживає додаткових заходів безпеки через загострення ситуації в окремих районах на сході країни.

Увечері 21 листопада у Києві президент України Петро Порошенко через події в Луганську провів засідання воєнного кабінету РНБО.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками.

XS
SM
MD
LG