Доступність посилання

ТОП новини

«Мінування» Центрального вокзалу в Києві не підтвердилося – «Укрзалізниця»


Центральний залізничний вокзал у Києві, архівне фото
Центральний залізничний вокзал у Києві, архівне фото

Повідомлення про мінування Центрального залізничного вокзалу в Києві, що надійшло раніше 3 грудня, не підтвердилося, повідомили в «Українській залізниці».

«Після огляду всіх приміщень вокзалу жодних вибухонебезпечних предметів співробітники Міністерства внутрішніх справ та Державної служби України з надзвичайних ситуацій не виявили. Наразі вокзал працює у звичному режимі», – мовиться в повідомленні.

Але це повідомлення змусило евакуювати всіх працівників і пасажирів вокзалу.

При цьому, повідомили в «Укрзалізниці», пасажирські потяги вирушали за графіком – дістатися до них пасажири могли через переходи, прилеглі до евакуйованої центральної будівлі, а бланки замовлень куплених через інтернет квитків можна було роздрукувати в сусідній будівлі приміського вокзалу.

На підприємстві нагадали, що повідомлення про мінування залізничних вокзалів у Києві й деінде в Україні надходили вже не раз, і жодного разу вони не підтвердилися.

Поліція Києва додала, що через повідомлення з будівлі вокзалу евакуювали 1100 пасажирів і 40 працівників. Нині намагаються встановити особу чоловіка, який повідомив про мінування, а за фактом події почали кримінальне провадження за статтею про свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян; ця стаття передбачає покарання до шести років позбавлення волі, додали в поліції.

XS
SM
MD
LG