Доступність посилання

ТОП новини

Оборонний комітет парламенту Канади рекомендує уряду надати Україні летальну зброю – документ


Комітет парламенту Канади з питань оборони рекомендує надати Україні летальну зброю, щоб підвищити можливості української армії в протистоянні з Росією. Про це йдеться у доповіді комітету під назвою «Канадська підтримка України в період кризи і збройного конфлікту».

«Рекомендуємо урядові Канади надати летальну зброю Україні для захисту її суверенітету від російської агресії за умови, що Україна продемонструє, що вона активно працює над усуненням корупції на всіх рівнях влади», – мовиться в документі, що був оприлюднений у понеділок, 11 грудня.

Загалом оборонний комітет парламенту надав 17 рекомендацій для уряду щодо підтримки України, серед яких є також продовження Канадою підтримки у військовій підготовці ЗСУ, підтримка введення миротворчої місії ООН, «яка поважає територіальну цілісність» України, внесення України в так званий автоматичний контрольний список країн щодо вогнепальної зброї, що передбачає полегшений режим контролю за експортом такої зброї до цих країн, надання Україні матеріалів супутникової розвідки, співпраця у сфері кіберзахисту, культурного обміну, посилення захисту інтересів України в рамках «Групи семи» та інші.

Окремим пунктом рекомендацій пропонується «оголосити план надання безвізового режиму на поїздки до Канади для українців».

Рекомендації, підготовлені за підсумками візиту членів оборонного комітету Канади в Україну влітку, не є обов’язковими для виконання урядом.

Канадський аналітик Майкл Боцюрків: «Оборонний комітет парламенту Канади рекомендує надати Україні летальну зброю, ЯКЩО Київ серйозно візьметься за боротьбу з корупцією. Також рекомендовано безвізові подорожі для українців»

Канада вперше відрядила в Україну близько двохсот своїх військових влітку 2015 року, щоб допомогти Збройним силам України у навчаннях з метою боротьби проти підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі.

У березні Канада вирішила до 2019 року продовжити свою військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. Крім того, ця країна підтримує політику санкцій та спільного міжнародного тиску на Росію через її агресію щодо України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG