Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві переніс розгляд апеляції захисту соратника Саакашвілі


Северіон Дангадзе в суді, 19 грудня 2017 року
Северіон Дангадзе в суді, 19 грудня 2017 року

Апеляційний суд Києва через відсутність документів переніс розгляд апеляційної скарги захисників керівника Київського обласного відділення очолюваної Міхеїлом Саакашвілі партії «Рух нових сил» Северіона Дангадзе на 28 грудня. Про це повідомляє прес-служба політичної сили.

«Ми неодноразово зверталися в Печерський районний суд, щоб отримати повний текст рішення і доповнити нашу скаргу. Вона (суддя у справі – ред.) поставила у незручне становище Апеляційний суд, тому що у нього немає матеріалів справи», – зазначив адвокат Роман Кругляк.

Печерський районний суд Києва 6 грудня арештував соратника екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Северіона Дангадзе на 60 діб без права внесення застави. Як пояснила речниця генерального прокурора України Лариса Сарган, стаття про «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» не передбачає альтернативи застави.

5 грудня генеральний прокурор оприлюднив записи телефонних розмов ймовірно Дангадзе та представника українського бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії. На плівках чоловіки домовляються про фінансування бізнесменом масових акцій протесту в Україні.

Луценко заявив, що лідер партії «Рух нових сил», екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі отримав від Курченка півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Генпрокурор повідомив, що оприлюднює першу частину даних операції «зі зриву плану реваншу прокремлівських сил в Україні».

XS
SM
MD
LG