Доступність посилання

ТОП новини

Росія: поліція обшукує активістів, які вимагали розслідувань щодо статків Медведєва


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Російські силовики прийшли у п’ятницю з обшуками до активістів «Протестної Москви», руху створеного після оприлюдненого фондом опозиціонера Олексія Навального фільму про незадекларовану нерухомість російського прем’єра Дмитра Медведєва. Як повідомили представники руху у соцмережах, обшуки влаштували у активістів Ольги Чезар, Романа Когана та Рлмана Рашимаса.

Офіційних пояснень від силовиків про те, в рамках якої справи ці обшуки, немає. Згідно з повідомленнями, в активістів відібрали мобільні телефони.

За попередніми даними, обшуки можуть бути пов’язані з затриманнями 5 листопада прихильників визнаної екстремістською і забороненої в Росії організації «Артпідготовка». У «Протесній Москві» повідомили, що відмовляли тих від участі в акції, після якої були затримані близько півтисячі людей.

Рух «Протестна Москва» був створений після акції протесту 26 березня, яку організували прихильники Олексія Навального. Її учасники вимагали від влади відреагувати на інформацію про незадекларовану нерухомість прем’єр-міністра Дмитра Медведєва, про яку йшлося у фільмі Фонду боротьби з корупцією «Він вам не Дімон». Акції відбулися в десятках міст Росії, були затримані понад півтори тисячі людей.

XS
SM
MD
LG