Доступність посилання

ТОП новини

Президент Болгарії ветував антикорупційний закон


Президент Болгарії Румен Радев
Президент Болгарії Румен Радев

Президент Болгарії Румен Радев ветував схвалений парламентом антикорупційний закон. Голова держави заявив, що закон недостатньо суворий для ефективної боротьби з корупцією.

Президент наголосив, що пропонований закон не забезпечує захист тих громадян, які відкрито виступають проти корупціонерів. На думку Радева, це заохочує організовану злочинність до залякування людей і розправ над тими, хто викриває порушників закону.

Парламент Болгарії теоретично може подолати вето президента і, розглянувши знову положення закону, залишити його без змін, повідомляє агентство Associoated Press.

З 1 січня до Болгарії на півроку перейшло місце голови Європейського союзу, що об'єднує 28 держав. Цю роль по черзі виконує кожен член спільноти.

Болгарія, балканська країна з населенням понад сім мільйонів людей, приєдналася до Євросоюзу в 2007 році, але залишається серед найбідніших європейських країн з найбільш високим рівнем корупції. Європейські партнери неодноразово піддавали Софію критиці за нездатність подолати корумпованість влади і бізнесу та реформувати судову систему.

XS
SM
MD
LG