Доступність посилання

ТОП новини

Киргизстан: суд заарештував опозиційного політика до 12 років ув’язнення за звинуваченням у корупції


Канатбек Ісаєв
Канатбек Ісаєв

Окружний суд в столиці Киргизстану Бішкеку засудив опозиційного депутата парламенту Канатбека Ісаєва до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна за звинуваченням у корупції. Рішення суду, яке було оголошене пізно ввечері 4 січня, планує оскаржити сторона захисту. Сам Ісаєв заперечив всі звинувачення на свою адресу, назвавши їх політично мотивованими.

За рішенням суду, разом з Ісаєвим засуджені до 10 років ще два фігуранти кримінальної справи – через, як вважає слідство, перевищення повноважень і причетність до незаконних дій.

Депутата парламенту Киргизстану звинувачують у незаконному продажу в 2009-2010 роках земельних ділянок у місті Токмак за часів його перебування там мером.

Кримінальна справа була порушена в травні 2017 року за статтею про корупцію.

Крім того, торік у вересні було порушено іншу справу щодо Ісаєва – за підозрою в підготовці «насильницького захоплення влади». Суд в жовтні взяв парламентарія під варту до завершення у листопаді терміну дії слідства. Пізніше термін ув’язнення був продовжений до кінця січня 2018 року.

Рідні і прихильники Канатбека Ісаєва заявили, що його затримали з політичних причин. Був також створений комітет на його захист.

XS
SM
MD
LG