Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ передала до суду обвинувальний акт щодо мера Бучі Федорука – Сарган


Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт щодо мера Бучі Київської області Анатолія Федорука й секретаря Бучацької міськради в зловживанні владою або службовим становищем при вилученні земель лісового фонду. Про це повідомила речниця генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

Слідством установлено, що протягом 2002-2015 років службовці незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею більш ніж 80 гектарів, що завдало шкоди державі на загальну суму 400 мільйонів гривень.

Обвинувальний акт щодо цих посадовців, а також колишніх начальників відділу Держкомзему в Бучі передали в Ірпінський міськсуд для розгляду по суті.

У липні 2017 року Генеральна прокуратура завершила розслідування щодо Федорука.

У жовтні 2016 року голові Бучанської міської ради Федоруку та секретарю міськради силовики повідомили про підозру в зловживанні службовим становищем. Тоді Федорук заявив про готовність співпрацювати зі слідством.

У квітні 1998 року Федорука вперше обрали Бучанським селищним головою, цю посаду він обіймав до 2006 року, від січня 2007 року – по теперішній час Федорук є Бучанським міським головою.

XS
SM
MD
LG