Доступність посилання

ТОП новини

Оголошені тендери на ліки від туберкульозу, муковісцидозу та вроджених імунодефіцитів – МОЗ


Програма розвитку ООН оголосила тендери на закупівлю ліків та медичних засобів у рамках 6-ти напрямів національної програми охорони громадського здоров’я України, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Зокрема, за даними МОЗ, йдеться про закупівлю медикаментів для дітей, що мають аутизм та вроджені імунодефіцити, а також ліки від туберкульозу й матеріали для діагностики цього захворювання для дітей та дорослих. Окрім того, йдеться у повідомленні, планується закупити медикаменти для дітей та дорослих, хворих на муковісцидоз.

За інформацією МОЗ, через міжнародні організації медикаменти закуповуватимуться до 31 березня 2019-го, потім має почати діяти українська закупівельна організація.

Відповідно до ухваленого держбюджету на 2018-й, медицині виділили 115 мільярдів гривень. Зокрема, з них 150 мільйонів піде на закупівлю ангіографічного обладнання. За попередніми планами профільного міністерства, 13 медичних закладів отримають техніку, що діагностуватиме хвороби судин та кровотоків, а на майже 6 мільярдів гривень централізовано закуплять медикаменти й лікувальне харчування

XS
SM
MD
LG