Доступність посилання

ТОП новини

Двом звільненим з полону ОРДЛО уболівальникам запропонували роботу у Федерації футболу України


Двом уболівальникам луганської «Зорі» Владиславу Овчаренку і Артему Ахмерову, звільненим з ОРДЛО наприкінці 2017 року під час обміну утримуваними особами, роботу у Федерації футболу України.

Як повідомляє у суботу прес-служба ФФУ, президент федерації Андрій Павелко запропонував їм працювати із вболівальниками і координувати соціальні програми Федерації для дітей-переселенців і підтримки воїнів АТО.

«Владислав та Артем були приємно здивовані, оскільки отримали можливість поєднати своє захоплення футболом та прагнення робити корисне для розвитку рідної країни з професійною діяльністю, тому одразу погодилися», – наголошується в повідомленні.

21-річного Владислава Овчаренка і 20-річного Артема Ахмерова разом зі ще двома молодими людьми затримали в Луганську у жовтні 2016 року за те, що вони палили прапори так званої «ЛНР» і фотографувалися з символікою кольорів українського прапора. Пізніше Овчаренка засудили до 17 років, а Ахмерова – до 13 років колонії суворого режиму за «шпигунство на користь України».

27 грудня 2017 року їх звільнили.

Того дня на Донбасі між українською стороною і підтримуваними Росією бойовиками відбувся обмін утримуваними особами. Він був запланований за формулою «306 (тих, видачі кого домагалися підтримувані Росією бойовики – ред.) на 74 (військових і цивільних, включених до списку на обмін Україною – ред.)». Українській стороні 27 грудня передали 74 людини, проте одна з них вирішила залишитися на непідконтрольній українській владі території. Київ передав бойовикам 233 людини.

За даними СБУ, заручниками залишаються 103 особи в Донецьку і Луганську, десятки – в Росії. Крім того, 402 людини вважаються зниклими безвісти.

XS
SM
MD
LG