Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни, що уклали одностатевий шлюб, заявляють про погрози собі та батькам


Євгеній Войцеховський (зліва) та Павло Стоцко уклали шлюб у Данії та оголосили, що це визнали у Росії
Євгеній Войцеховський (зліва) та Павло Стоцко уклали шлюб у Данії та оголосили, що це визнали у Росії

Росіянин Павло Стоцко, що 25 січня оголосив про укладення одностатевого шлюбу, повідомив російській службі Радіо Свобода про погрози, які надходять йому у соціальних мережах. Чоловік також зазначив, що його родичам телефонують невідомі і погрожують звільненням з роботи.

Напередодні стало відомо також про візит поліції до батьків Стоцко. Поліцейські прийшли без ордера на обшук під приводом того, що у дворі будинку скоєно злочин. При цьому вони цікавилися, чому Павло не перебуває за місцем реєстрації.

У п'ятницю Міністерство внутрішніх справ назвало паспорти одностатевої пари недійсними. За словами представника МВС Росії Ірини Вовк, за фактом події проводиться перевірка, а співробітниця, яка поставила штамп про реєстрацію шлюбу, і її керівник будуть звільнені.

«МВС вивело ситуацію за рамки ЛГБТ-спільноти та за рамки обговорення одностатевих шлюбів і порушило права співробітниці, яка діяла відповідно до закону», – прокоментував цю ситуацію Стоцко. Він також повідомив, що має намір звернутися до суду і добиватися скасування рішення про визнання недійсними паспортів та про про звільнення співробітниці МВС.

Росіяни Євгеній Войцеховський і Павло Стоцко уклали шлюб у Данії, після чого подали документи у багатофункціональний центр послуг в Москві. Там їм офіційно підтвердили законність союзу. При цьому у самій службі пізніше заявили, що її співробітники не володіють такими повноваженнями і що рішення повинен приймати РАЦС.

Укладати одностатеві шлюби в Росії не дозволяється. У цій країні діє також закон про заборону так званої пропаганди нетрадиційних сексуальних стосунків серед неповнолітніх. Європейський суд з прав людини визнав цей захід дискримінаційним.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG