Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція в Азербайджані заявила про бойкот позачергових виборів президента


Лідер опозиції Азербайджану Джаміль Гасанли
Лідер опозиції Азербайджану Джаміль Гасанли

Коаліція опозиційних сил Азербайджану заявляє про бойкот позачергових президентських виборів, які спочатку планувалися на 17 жовтня, але потім президент Ільгам Алієв оголосив нову дату – 11 квітня. Про план бойкоту виборів в інтерв’ю агентству Reuters 6 лютого заявив лідер опозиції Джаміль Гасанли.

Крім того, голова опозиційної партії «Мусават» Аріф Гаджили теж засудив рішення про дострокові вибори, назвавши його кроком «з продовження терміну правління Алієва ще на сім років». Головна мета Алієва, на його думку, – перешкодити опозиції нормально підготуватися до голосування. Гаджили також вважає, що у правлячої еліти є «внутрішні розбіжності», які могли відіграти свою роль в питанні оголошення дочасних виборів.

5 лютого президент Азербайджану Ільгам Алієв оголосив без пояснення причин про проведення в країні 11 квітня позачергових президентських виборів.

Парламент змінив у 2016 році Виборчий кодекс Азербайджану, всього було внесено 30 правок, одна з яких, що президент країни обиратиметься терміном на 7 років.

XS
SM
MD
LG