Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура АРК пропонує голові анексованого Криму добровільно приїхати в Київ


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

У прокуратурі Автономної Республіки Крим запропонували призначеному Москвою голові анексованого Криму Сергію Аксьонову приїхати до Києва, добровільно з’явитися в наглядове відомство і сприяти слідству. Відповідну заяву зробив у Facebook 6 лютого заступник прокурора АРК Олександр Удовиченко.

Він зазначив, що Сергій Аксьонов в російських ЗМІ 6 лютого назвав «віртуальною» роботу прокуратури АРК, і запропонував йому «на власному досвіді продемонструвати «віртуальність» українського правоохоронного органу.

«У «віртуальній» прокуратурі йому будуть надані цілком реальні можливості проявити свою красномовність під час допиту, затримання та інших слідчих дій, які на нього чекають у Києві ... Нагадуємо підозрюваному Аксьонову, що добровільна явка і сприяння слідству може позитивно вплинути на терміни його ув’язнення і умови відбування покарання», –зазначив заступник прокурора АРК.

6 лютого Аксьонов, коментуючи інформацію про те, що прокуратура АРК перевіряє факт візиту групи німецьких чиновників до анексованого Криму, назвав це українське відомство «зграєю провокаторів у прокурорських мундирах».

Адвокат Сергія Аксьонова Максим Могильницький раніше заявляв, що його підзахисний не з'явиться на суд на материковій частині України через «політичний характер справи».

Українська влада звинувачує Аксьонова у «посяганні на територіальну цілісність України і заклики до насильницького повалення конституційного ладу».

Прокуратура Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального попереднього розслідування 1 вересня 2017 року направила до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох колишніх депутатів Верховної Ради АРК, обвинувачених у державній зраді.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG