Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко нагородив Поповича орденом Свободи


Мирослав Попович помер 10 лютого
Мирослав Попович помер 10 лютого

Президент України Петро Порошенко підписав указ про нагородження філософа Мирослава Поповича, який помер 10 лютого, орденом Свободи. Про це глава держави повідомив у Facebook.

У документі, копію якого оприлюднив Порошенко, зазначається, що Попович нагороджений «за визначні особисті заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства і розвитку демократії, багаторічну плідну наукову та громадсько-політичну діяльність».

Орден Свободи – державна нагорода, затверджена у 2008 році, встановлена для відзначення громадян за видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних та політичних реформ, відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина.

Професор, доктор філософських наук Попович помер 10 лютого у 87-річному віці. Він був одним із учасників ініціативи «Першого грудня», директором Інституту філософії імені Сковороди НАН України.

В академії наук зазначали, що наукові праці Поповича присвячені проблемам логіки, методології та філософії науки, філософії й історії культури.

Згідно з інформацією на сайті НАН, він вивчав проблеми свободи і прав людини, становлення відкритого суспільства, формування ідеології та ідейно-політичних засад державотворення, стану суспільної свідомості в посткомуністичній Україні, особливостей української нації і національної ментальності, шляхів гармонізації міжнаціональних і міжетнічних відносин, місця України в європейській спільноті.

XS
SM
MD
LG