Доступність посилання

ТОП новини

До суду не доставили Труханова і його заступника


Геннадій Труханов
Геннадій Труханов

До Солом’янського районного суду Києва ще не доставили міського голову Одеси Геннадія Труханова і його заступника Павла Вугельмана. Про це Радіо Свобода повідомили прокурори у справі.

Наразі Солом’янського райсуду Києва розглядає клопотання щодо одного з фігурантів справи про завдання збитків місцевому бюджету Одеси.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд взяти Труханова під варту з альтернативою 50 мільйонів гривень застави, а його заступника також взяти під варту – застава 30 мільйонів гривень.

13 лютого детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

Труханов заявив, що не має наміру «ховатися від слідства».

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання. Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.

XS
SM
MD
LG