Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: 2 військових затримані за підозрою у вбивстві товаришів по службі біля Широкина


Генеральна прокуратура України повідомляє про затримання двох військових, яких підозрюють у вбивстві чотирьох товаришів по службі біля Широкина в Донецькій області.

«14 лютого 2018 року військовою прокуратурою сил антитерористичної операції спільно з поліцією Донецької області на першій лінії оборони поблизу населеного пункту Широкино виявлено факт вбивства чотирьох військовослужбовців одного із підрозділів Збройних сил України… У ході досудового розслідування проведено огляд місця події за участю експертів і ряд інших невідкладних і першочергових слідчих (розшукових) дій, спрямованих на розкриття цього злочину», – йдеться в повідомленні.

За даними ГПУ, на тілі загиблих виявили вогнепальні кульові поранення, а у приміщенні, де вони перебували, – ознаки приховання злочину (підпалу і закладення вибухівки).

Як повідомили у прокуратурі, затриманих військових допитали у присутності адвокатів, і вони «надали зізнавальні показання щодо обставин даного вбивства, учиненого на ґрунті нестатутних відносин проходження військової служби».

Слідство триває, питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою ще вирішується.

Раніше 15 лютого прес-центр штабу АТО повідомив про те, що представники Військової служби правопорядку в ЗСУ і Національної поліції України з'ясовують причини й подробиці загибелі військовослужбовців окремої бригади морської піхоти. Тіла морських піхотинців знайшли в будинку, де вони тимчасово мешкали.

XS
SM
MD
LG