Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд скасував догану Горбатюку – Маселко


Сергій Горбатюк
Сергій Горбатюк

Верховний суд скасував рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) про оголошення йому догани керівникові відділу спецрозслідувань Генпрокуратури Сергієві Горбатюку. Про це повідомив у Facebook юрист Роман Маселко.

«Департамент Горбатюка майже завершив розслідування двох справ. Одна з них повязана з екс-прокурором Пшонкою, а друга – головою апеляційного суду Черкаської області – Бабенком. Слідчі підготували підозри, але керівництво Генеральної прокуратури відверто покривало підозрюваних. Коли стало зрозуміло, що слідчі не відступлять, то вирішили просто забрати справу. Але Горбатюк відмовився виконувати явно злочинний наказ. Саме за це його і покарано», – зазначив Маселко.

У Генпрокуратурі рішення суду наразі не коментували.

11 жовтня минулого року Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила винести догану начальникові департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергієві Горбатюку. Як він сам розповідав Радіо Свобода,звернення до КДКП про ознаки дисциплінарного проступку написав заступник генпрокурора Юрій Столярчук, коли Горбатюк відмовився передавати іншому підрозділу провадження, які розслідував його департамент. За словами Горбатюка, згаданий службовець «чинив перешкоди притягненню певних осіб у трьох кримінальних провадженнях».

XS
SM
MD
LG