Доступність посилання

ТОП новини

Росія: британські дипломати залишили посольство в Москві


Посольство Британії в Москві
Посольство Британії в Москві

Колона автомобілів виїхала з британського посольства в Москві напередодні завершення терміну, в який 23 британські дипломати повинні були покинути Росію.

Колону, яка покидає дипломатичне представництво, зафіксувало на відео агентство Reuters.

Британські дипломати покинули посольство в Москві (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

17 березня Росія оголосила персонами нон грата 23 дипломатів з Британії і заявила, що вони мають покинути країну протягом тижня.

Перед цим прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей звинуватила Росію в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії й оголосила про вислання 23 російських дипломатів. Цей захід підтримали в адміністрації президента США. Про розробку подібних санкцій також оголосив президент Франції.

Сергій Скрипаль та його дочка Юлія були госпіталізовані 4 березня. Слідчі вважають, що їх отруїли виробленою в Росії нервово-паралітичною речовиною «Новачок». 22 березня суддя Дейвід Вільямс, який видав слідству дозвіл на відбір зразків крові Скрипалів заявив, що може йтися про пошкодження мозку в обох через отруєння. Він заявив, що наразі невідомо, до якого ступеня може бути пошкоджена розумова здатність Скрипалів. Водночас поліцейського, який теж постраждав від контакту з хімічною речовиною, уже виписали з лікарні.

XS
SM
MD
LG