Доступність посилання

ТОП новини

Радник Путіна вибачився за дії «Роскомнагляду» у зв’язку з блокуванням Telegram


Радник президента Росії з інтернету Герман Клименко в ефірі телеканалу НТВ 18 квітня вибачився за дії наглядового відомства «Роскомнагляд», які привели до збоїв у роботі російських компаній. Клименко визнав, що проблеми виникли через спроби відомства заблокувати месенджер Telegram.

«Справді, є сенс за «Роскомнагляд» вибачитися за цю складну історію. Але якогось глобального катаклізму не сталося. Сподіваюся, що далі «Роскомнагляд» діятиме акуратніше», – заявив Клименко.

Минулого тижня Таганський суд Москви задовольнив позов «Роскомнагляду» про блокування Telegram у Росії в зв’язку з відмовою компанії надати ФСБ ключі шифрування для декодування повідомлень, що відправляються через сервіс. Суд дозволив блокувати месенджер негайно.

Захист компанії стверджує, що вимоги «Роскомнагляду» виконати неможливо з технічних причин – через архітектуру Telegram, що не передбачає формування загального шифру для передачі повідомлень.

Російське наглядове відомство «Роскомнагляд» в особі свого керівника Олександра Жарова вказує, що до кінця 2018 року може постати питання і про блокування соціальної мережі Facebook. За його словами, відомство проведе перевірку цієї мережі і, якщо вимоги російської влади до цього часу виконані не будуть, ресурс буде заблокований.

XS
SM
MD
LG