Доступність посилання

ТОП новини

Пожежу на арсеналі під Балаклією розслідують як недбале ставлення до військової служби


Вибухи в Балаклії: відео з місця подій
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Прокуратура відкрила кримінальне провадження через пожежу на складі боєприпасів на околиці Балаклії Харківської області, повідомив заступник військового прокурора Харківського гарнізону Владислав Зубко в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

«Розпочато провадження за частиною 3 статті 425 («недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану») Кримінального кодексу України. Розслідування веде поліція. Військова прокуратура Харківського гарнізону здійснює процесуальне керівництво», – розповів Зубко.

Біля Балаклії на Харківщині сталася пожежа на колишній технічній території 65-го арсеналу, де тривали роботи з очищення і розмінування залишків снарядів, які не розірвалися внаслідок минулорічної пожежі. Особовий склад, який залучався до робіт із розмінування, евакуювали.

Начальник управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України підполковник Богдан Сеник повідомляв, що станом на 16-у годину вибухи на складі боєприпасів не підтверджувалися. Увечері в Генеральному штабі заявили, що станом на 20:30 спостерігалися «вибухи низької інтенсивності».

У ЗСУ повідомляли, що інформації про постраждалих немає.

Читайте також: Уряд виділив 100 мільйонів гривень для захисту об’єктів зберігання боєприпасів ЗСУ

У березні 2017 року на складах артилерійських боєприпасів на околиці Балаклії Харківської області спалахнула пожежа й почали вибухати боєприпаси. З околиць складів радіусом у 10 кілометрів евакуйовували майже 20 тисяч людей. Пожежу згодом ліквідували. Як головну версію подій називали диверсію, хоча не виключали і версії службового недбальства.

XS
SM
MD
LG