Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі за час «великоднього перемир’я» зафіксували понад 1500 обстрілів – Оліфер


Авдіївка після обстрілів, лютий 2017 року
Авдіївка після обстрілів, лютий 2017 року

Ескалація на Донбасі триває, за час «великоднього перемир’я» зафіксували понад 1500 обстрілів, заявила речниця представника України на переговорах, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Ескалація на Донбасі триває й посилюється – як за кількістю обстрілів, так і за типами зброї, що застосовується. Є загиблі й поранені. За 34 дні, відколи було оголошене так зване «великоднє перемир’я» (30 квітня 2018 – 2 травня 2018) українська сторона зафіксувала 1 бойове зіткнення і 1512 обстрілів з боку НЗФ ОРДЛО, майже всі обстріли були прицільними. Було 4 обстріли населених пунктів», – написала вона за результатами засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську.

За її словами, найбільше порушень режиму припинення вогню зафіксували 25 квітня – 76 обстрілів, зокрема, 43 рази застосовувалася заборонена Мінськими угодами зброя: РСЗО «Град», танки, артилерія, міномети.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 26 березня оголосила про «всеосяжне, стійке і безстрокове припинення вогню» з 30 березня о 00:01 за київським часом – так зване «Великоднє». Проте це перемир'я, як і попередні, було порушене.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати лише російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG