Доступність посилання

ТОП новини

МВС: до поліції 9 травня доправили 28 осіб


Поліція затримує активіста під час заходів до Дня перемоги в Києві, 9 травня 2018 року
Поліція затримує активіста під час заходів до Дня перемоги в Києві, 9 травня 2018 року

Міністерство внутрішніх справ України повідомляє, що всього до органів поліції упродовж масових заходів 9 травня доправили 28 осіб, проти 16 з них склали адмінпротоколи, зокрема за статтею «виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки».

Крім того, у МВС повідомили про відкриття п’яти кримінальних проваджень: чотири за статтею «виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки» і одне – за статтею «умисне легке тілесне ушкодження».

При цьому, як повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, грубих порушень публічної безпеки і порядку під час масових заходів 9 травня не було зафіксовано.

Оркестр, «орки» і затримання: в столиці пройшла хода до 9 травня (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

«Загалом з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулося близько 1600 заходів, участь у них взяли понад 460 тисяч осіб. У посиленому режимі працювали 27 тисяч правоохоронців», – сказав Яровий.

Раніше в МВС повідомили, що затримали загалом по Україні 14 людей через використання забороненої комуністичної тоталітарної символіки.

Поліція Києва повідомляла про затримання чоловіка з рушницею, який намагався пройти на територію проведення масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

9 травня в Україні були посилені заходи безпеки через масові акції.

В Україні 9 травня відзначається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Цю пам’ятну дату Верховна Рада України встановила 9 квітня 2015 року на реалізацію політики декомунізації. Раніше ця дата офіційно іменувалася Днем Перемоги у Великій вітчизняній війні 1941-1945 років. Термін «Велика вітчизняна війна» використовували в колишньому СРСР, щоб наголосити, що у війні 1941 – 1945 років громадяни захищали Радянський Союз як спільну вітчизну.

XS
SM
MD
LG