Доступність посилання

ТОП новини

Меркель засудила напад Ірану на позиції ізраїльських військових


Анґела Меркель
Анґела Меркель

Німеччина засуджує напад Ірану на ізраїльські військові бази на Голанських висотах. Про це канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила в телефонній розмові з президентом Ірану Хасаном Роугані, повідомив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

Меркель закликала Тегеран сприяти деескалації конфлікту на Близькому Сході і попередила про загрозу війни в регіоні.

Крім того, канцлер вкотре зазначила, що Німеччина разом із Францією і Великою Британією має намір дотримуватися умов ядерної угоди. При цьому Меркель закликала Іран дотримуватися своїх зобов’язань за документом.

Читайте також: Що далі? Які можливості має Іран після виходу США з «ядерної угоди»

Угода, підписана в 2015 році Великою Британією, Німеччиною, Китаєм, Росією, Францією і США з одного боку та Іраном – з іншого, передбачає зняття з Тегерана економічних санкцій США і Євросоюзу в обмін на згортання іранською владою ядерної програми.

8 травня президент США Дональд Трамп оголосив про вихід Сполучених Штатів з ядерного угоди і намір відновити санкції проти Тегерана. Як очікується, ці санкції вдарять по нафтовій сфері Ірану. Тим часом, 10 травня Міністерство фінансів США оголосило про нові санкції проти шістьох фізичних і трьох юридичних осіб Ірану, які мають відношення до Корпусу вартових ісламської революції (елітний підрозділ збройних сил Ірану).

Решта учасників ядерної угоди висловили жаль з приводу рішення Вашингтона.

XS
SM
MD
LG