Доступність посилання

ТОП новини

Раді пропонують скасувати святковий день 9 травня


Учасники акції пам'ять загиблих на полі бою і в концентраційних таборах у роки Другої світової війни. День пам'яті та примирення, Львів, 8 травня 2018 року
Учасники акції пам'ять загиблих на полі бою і в концентраційних таборах у роки Другої світової війни. День пам'яті та примирення, Львів, 8 травня 2018 року

Верховній Раді пропонують перенести святковий неробочий день 9 травня на 8 травня.

Як йдеться в законопроекті №8342, пропонується 9 травня, День перемоги, пропонують виключити з переліку святкових і неробочих днів.

Замість 9 травня пропонується зробити неробочим 8 травня – День перемоги над нацизмом у Європі і День пам’яті та примирення.

Читайте також – «Безсмертний тролінг»: на що перетворився марш «Безсмертного полку»?

В Україні 9 травня відзначається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Цю пам’ятну дату Верховна Рада України встановила 9 квітня 2015 року на реалізацію політики декомунізації. Раніше ця дата офіційно іменувалася Днем Перемоги у Великій вітчизняній війні 1941-1945 років. Термін «Велика вітчизняна війна» використовували в колишньому СРСР, щоб підкреслити, що у війні 1941 – 1945 років громадяни захищали Радянський Союз як спільну вітчизну.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

«Лише 8 травня може бути днем пам’яті. Сьогодні в Україні йде війна з Росією» – Дикань​

«Безсмертний тролінг»: на що перетворився марш «Безсмертного полку»?​

СБУ заявляє, що запобігла провокаціям російських спецслужб до 9 травня

Україна і міф Кремля про «Великую Отечественную»: фейкові «ветерани» та реальні герої

Фрагмент концерту «Інтера» до 9 травня збурив інтернет через «фашистів»

XS
SM
MD
LG