Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України вимагає допустити консула до Кольченка, який оголосив голодування


Олександр Кольченко
Олександр Кольченко

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії допустити українського консула до українця Олександра Кольченка, який оголосив голодування в російській колонії. Про це 31 травня у Twitter написала речниця МЗС України Мар’яна Беца.

«Кольченко оголосив голодування. Вимагаємо від Росії негайно допустити українського консула. Вимагаємо звільнення Кольченка», – мовиться в повідомленні.

Кримчанин Олександр Кольченко, який відбуває термін у виправній колонії в російському Копєйську (Челябінська область), оголосив про початок голодування з 31 травня.

Російські спецслужби затримали Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка в анексованому Криму в травні 2014 року. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. Суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обвинувачені свою провину не визнали.

Мати Олександра Кольченка про голодування сина (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка в список політв'язнів.

Сенцов від 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях.

XS
SM
MD
LG