Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім і Кремль одночасно оголосять час і місце проведення саміту Трампа і Путіна


Дональд Трамп і Володимир Путін зустрічалися двічі в кулуарах міжнародних самітів і щонайменше вісім разів розмовляли по телефону, але окремої повноцінної зустрічі ще не мали
Дональд Трамп і Володимир Путін зустрічалися двічі в кулуарах міжнародних самітів і щонайменше вісім разів розмовляли по телефону, але окремої повноцінної зустрічі ще не мали

Білий дім і Кремль 28 червня мають одночасно оголосити про те, де і коли відбудеться липневий саміт президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна.

Напередодні Трамп у Вашингтоні заявив, що зустріч, імовірно, пройде в Гельсінкі після саміту лідерів НАТО 11-12 липня, в якому він має взяти участь. За іншими даними, саміт може відбутися у Відні.

Читайте також: Експертне середовище України про очікувану зустріч Трампа і Путіна

За словами Трампа, президенти планують обговорити Україну, Сирію і «багато інших тем» на своїй першій окремій зустрічі.

Помічник президента Росії Юрій Ушаков після зустрічі Путіна з радником президента США з питань національної безпеки Джоном Болтоном 27 червня заявив, що для зустрічі президентів «обране дуже зручне місце». За його словами, це «третя країна».

Що говорили радник Трампа і президент Росії після зустрічі в Москві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

Ушаков додав, що під час переговорів президенти можуть домовитися про спільну заяву, «яка б могла окреслити подальші кроки двох сторін і в контексті покращення двосторонніх відносин, і в контексті спільних дій на міжнародній арені, і в контексті забезпечення міжнародної стабільності й безпеки».

Дональд Трамп і Володимир Путін зустрічалися двічі в кулуарах міжнародних самітів і щонайменше вісім разів розмовляли по телефону. Проте окремої зустрічі президентів Росії і США не було з часів анексії Криму в 2014 році.

XS
SM
MD
LG