Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Криму зняв із розгляду скаргу підозрюваного в пропаганді екстремізму Рамазанова


Ісмаїл Рамазанов залишиться у слідчому ізоляторі до 16 липня
Ісмаїл Рамазанов залишиться у слідчому ізоляторі до 16 липня

У Сімферополі підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму зняв із розгляду апеляційну скаргу на продовження арешту підозрюваного в пропаганді екстремізму Ісмаїла Рамазанова через те, що він не підписав документ, передає кореспондент проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

За даними журналіста, суддя Олег Лебідь ухвалив зняти скаргу з розгляду й повернути матеріали справи до Сімферопольського райсуду.

За словами адвоката заарештованого Олексія Ладіна, Рамазанов під час засідання підтвердив достовірність своєї апеляційної скарги та готовий був її підписати.

Читайте також – Справа Рамазанова: «експертиза» та підозрілі свідки

«Відповідно, я як його захисник не міг не підтримати цю позицію, але, строго кажучи, з точки зору закону, суд формально ухвалив законне рішення. На жаль, законність ця вибіркова», – прокоментував ситуацію Ладін.

Рамазанов залишиться у слідчому ізоляторі до 16 липня.

23 січня у селищі Новий Світ поблизу Судака російські силовики обшукали будинок кримського татарина Ісмаїла Рамазанова, якого звинуватили в пропаганді екстремізму. Пізніше суд заарештував затриманого.

Читайте також – Три справи про «інтернет-екстремізм» у Криму: що відомо

Російський Слідчий комітет повідомив, що слідчі порушили кримінальну справу стосовно жителя Сімферопольського району, якого звинувачують у поширенні екстремістських матеріалів за допомогою інтернет-радіо.

Після анексії в Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

XS
SM
MD
LG