Доступність посилання

ТОП новини

Загрози життю 3 поранених на Рівненщині військовослужбовців немає – лікар


Поранені військові у шпиталі у Львові, 11 липня 2018 року
Поранені військові у шпиталі у Львові, 11 липня 2018 року

Троє військовослужбовців, які були тяжко поранені 6 липня на Рівненському полігоні і одразу ж доставлені у Львівський військовий госпіталь, нині перебувають у задовільному стані, при свідомості і пам’яті, повідомив головний хірург Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Іван Богдан. Загроза життю цих військових минула, додав він.

«Вже сьогодні всі троє будуть переведені для продовження лікування у відділення. Один із поранених вчора вже самостійно ходив, сьогодні самостійно пересуватимуться ще двоє. Нам вдалось одному військовослужбовцеві зберегти чотири пальці і це завдяки фаховій медичній допомозі після поранення. Наступного тижня плануються наступні операції. Видалятимемо вогнепальні осколки, в одного військового вони у м’яких тканинах, у двох – у головному мозку і ці операції дуже складні. Наразі важко сказати, чи зможуть поранені продовжити службу у ЗСУ», – каже хірург.

Читайте також: Розрив міномета на Рівненщині: у прокуратурі вважають причиною подвійне заряджання

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, трьох військовослужбовців віком 22, 31, 33 роки доставили у військовий госпіталь у Львів гелікоптерами 6 липня. Одразу ж їх прооперували. Мати 31-річного Антона Гойса з Закарпаття розповіла, що син розмовляє, але ще не встає.

«Стан покращився, ще не встає, не можна. У нього осколок в голові і чекаємо на операцію. Як буде – лікарі прогнозів не дають. Я не знала, де саме син перебував. У суботу він на дзвінки не відповідав, я прочитала про трагедію і відчула погане. Потім подзвонила у госпіталь і приїхала в суботу у Львів. Півроку син служив по контракту, але не признавався, де саме», – говорить мати Мар’яна Фортуна.

Дружина пораненого Олена Гойса про поранення чоловіка дізналася з інтернету.

«Я пішла у військкомат і там вже мені сказали, що сталося. Чоловік нічого про сам момент вибуху не пам’ятає», – розповіла дружина. У сім’ї троє дітей, подружжя очікує народження четвертої дитини.

6 липня вранці під час виконання навчально-бойових завдань на Рівненському полігоні вибухнув міномет «Молот». Внаслідок трагедії загинули троє військових, дев’ятеро були поранені, троє були в тяжкому стані і їх перевезли у Львів.

Причиною вибуху називають порушення заходів безпеки і неналежний стан міномета.

XS
SM
MD
LG